Villa Pliniana

Villa Pliniana has been built on an inlet of the Lake Como; it is surrounded by lush vegetation and nestled into the rock. Very close to the Villa, the stream of Colorée Valley dives into the Como lake after a waterfall of seventy meters. The building is anchored to the rock, in the bottom of the lake, from both the upstream side and the front side. The loggia separates the main floor into two separate parts hosting two large halls, the reception, the billiard room, the dining room and the kitchen. In the center of the courtyard stands a statue representing Neptune holding a trident. In front of the loggia, beyond the court, appears the rock face that outlets the intermittent spring whose water flows through the villa and then open out into the lake through the arcade placed on the facade of the villa. A spiral wooden staircase, completely carved leads from the main floor to the upper floor suites. A comfortable elevator connects all levels to the parking lot. Villa Pliniana recently underwent a full restoration and has been updated to the highest contemporary standards while maintaining the charm and historical details of the original design. Patricia Urquiola, the designer of the sister property il Sereno, has re-designed select interiors at Villa Pliniana.